Nico de Boer Teksten

Nico de Boer Teksten

Beweeg over de plank met de pijltjes op het toetsenbord, of zoek direct op een titel of auteur:

Even voorstellen

Sinds jaar en dag beweeg ik me in de wereld van de journalistiek en tekstschrijverij, met de nadruk op kunst en cultuur, om daar enthousiast, kritisch en met kennis van zaken verslag van te doen. Ik werkte 26 jaar als verslaggever, redacteur en coördinator bij een grote provinciale krant. Een aantal jaar geleden maakte ik geheel vrijwillig de overstap naar een bestaan als freelancer of zzp’er, met een breed netwerk.

Ik teken voor toegankelijke en tegelijk prikkelende leesverhalen die de diepgang niet schuwen. Verhalen over kleurrijke en creatieve mensen. Verhalen over en met mensen die een goed verhaal hebben tot erkende meesters. Van nieuws en korte teksten op maat tot interviews en reportages, portretten en bezonken stukken, columns en kanttekeningen (terzijdes) bij de waan van de dag.

Als tekstschrijver (of ghostwriter) lever ik desgewenst teksten op maat voor bedrijven, organisaties, theaterbureaus en zo voorts.

Ook voor particulieren schrijf ik teksten, waaronder (auto)biografieën. Op een recente autobiografie – geschreven in januari 2014 – reageerde de opdrachtgeefster als volgt:

‘Dankzij Nico de Boer uit Hoorn heb ik nu een prachtige autobiografie. Zijn schrijftalent is subliem en inlevingsvermogen dito. Ik raad hem iedereen aan! Ps geen afstand is hem te ver… Martine, Limburg, België. Een echte aanrader!!!’

Begin mei 2014 reageerde een andere opdrachtgever, voor wie ik als ghostwriter zijn autobiografie schreef, met: ‘Voor mijn autobiografie was en is Nico de juiste schrijver. Rustig, luisterend oor, neemt de tijd en bovendien levert hij kwaliteit!’  Zijn referentie is na te lezen op www.hoofdkraan.nl, een goed gewaardeerde site waarop freelancers en opdrachtgevers elkaar vinden.

Bovendien ben ik als zzp’er in te huren als corrector van allerhande teksten. Desgewenst kan ik deze redigeren en/of herschrijven.  Ik lever maatwerk – stipt en zorgvuldig en ben gewend om met krappe deadlines te werken.

Deze site biedt een staalkaart van (journalistieke) teksten van mijn hand die eerder – soms in licht gewijzigde en bekorte vorm – in kranten en tijdschriften zijn gepubliceerd. Het accent ligt op de laatste jaren.

Reageren? Opmerkingen? (Ook over omissies, missers, ongerijmdheden, feitelijke onjuistheden en zo verder.) Schroom niet en mail me onder:

ngm.de.boer@quicknet.nl

of

info@nicodeboerteksten.nl

UA-37394075-1